O arónii

O ARÓNII Vlastnosti plodů arónie. Arónie je ovoce. které je zařazeno mezi superpotraviny. Je rostlinného původu s velmi velkým množstvím vitamínů, minerálů a antioxidantů, které jsou velmi důležité pro ochranu lidského zdraví. Arónie nehromadí těžké kovy v těle proto můžeme jejich plody konzumovat syrové. Arónie obsahuje vitamíny B2, B6, C, E, P, PP antokyany, fenoly, třísloviny a flavonoidy. Minerály - mangam, měď, kobalt, jód. Ve složení arónie najdeme také pektin, vlákninu, bílkoviny a sacharidy. Složky obsažené v plodech arónie, podporují správný průběh řady procesů v lidském těle. Četné studie o tomto ovoci nám poskytují důkazy, že zdravotní přínosy konzumace tohoto ovoce je mnoho. Pravidelné užívání arónie podporuje imunitní systém, pomáhá chránit tělo před rakovinou, mrtvicí, hypertenzí, aterosklerózou a podporuje v boji proti cukrovce, zlepšuje vzhled vlasů, kůže a nehtů. Rutin a antokyany jsou hlavní bioflavonoidy nalezené v plodech arónie. Mají velmi přízniví účinek na krevní cévy, utěsňují stěny, činí je pružnějšímy a posilují je a také regulují jejich propustnost. To platí i pro ty malé krevní cévy, například v oku, což pomáhá oddálit průběh očních onemocnění, jako je glaukom nebo makulární degenerace v sítnici. Kromě toho antokyany regenerují Rhodopsin, barvivo nalezené na sítnici, které ovlivňuje kvalitu vidění. Bioflavonoidy přispívají ke snížení krevního tlaku prostřednictvím schopnosti inhibovat konvertiózu angioteninu II, což způsobuje křeče cév. Snižuje jeho hladiny snižuje krevní tlak a frekvenci srdeční funkce. Arónie a účinky na diabetes Kyselina chlorogenová která je obsažena v plodech arónie má schopnost zpomalit vstřebávání glukózy a snížit hladinu lipidů v krvi, což přímo snižuje riziko diabetu a podporuje prevenci léčby.

Záznamy nebyly nalezeny...